« Blast from the Past (281) | Hoofdmenu | Claret & Blue »

08/01/2020

Reacties

Evertwethet

Q is niet meer, en dat deed mij meer dan ik zou verwachten. Wees dus blij met je DP-special, it s gone before you know it

Michiel

CR beleefde ook al een doorstart.

Michiel

Q was me altijd te elitair, moet ik zeggen. Een blad dat neerkeek op hardrock, metal en punk. Toch heb ik volgens mij ook nog een hele reeks meegesealde Q-cd's in de collectie. Even checken, be right back.

Michiel

Inderdaad, elf stuks maar liefst. In jewel boxes bovendien, dus niet in kartonnen envelopjes. Eerste in de reeks: 'World Of Noise' (1995). Met o.a. Crowded House, Radiohead, Terrorvision en Blur.

Michiel

De tweede, uit 1996, heet 'Mmmmm...' en bevat opnamen van o.a. Supergrass en, eh, Radiohead, Terrorvision en Crowded House.

Michiel

Derde in de collectie (ik heb niks te doen vandaag, dat moge duidelijk zijn), is 'Hello!' uit 1997. Met o.a. Eels, Stereophonics, Mansun en Sneaker Pimps. Plus: 'a free package of Internet software'!

Michiel

Nummer vier: 'Splash!', uit de zomer van datzelfde 1997. Met bijdragen van R.E.M., Dinosaur Jr., David Byrne en Lou Reed.

Michiel

De vijfde heeft als weinig avontuurlijke titel 'The Best Tracks From The Best Albums Of 1999' en bevat muziek van acts als Scritti Politti, Texas (oef, wat was ik gek op die zangeres!), Basement Jaxx en The Chemical Brothers.

Michiel

De zesde in de collectie heet 'Essential Dance', komt uit 2001, en features onder meer New Order, Moby, Moloko en Orbital.

Michiel

Nummer zeven: 'The Best Tracks From The Best Albums From 2002', een digitaal bierviltje met muziek van Coldplay, U2, Nickelback en David Bowie (en voor mijn reaguurders ernaar gaan vragen: het betreft hier zijn song 'A Better Future').

Michiel

Schijfje numero acht: 'Q Rocks'. Met geluid van o.a. Foo Fighters, Muse, Black Rebel Motorcycle Club en Audioslave. Een jaartal wordt niet genoemd.

Michiel

De negende heet 'Best Of 03'. Met The Darkness, Elbow, Kings Of Leon en andermaal David Bowie ('Fall Dog Bombs The Moon').

Michiel

'Rule Britannia!' is de cd met het mooiste hoesje. Een jaartal kan ik zo 1,2,3 niet achterhalen, maar de namen van de deelnemende acts wel. Daaronder Britpopkanonnen als The Kinks, Pulp, The Jam en Ian Dury & The Blockheads.

Michiel

En dan heb ik nog 'The Eighties', een coveralbum met songs uit, juist. Onder de deelnemende coverartiesten: The Futureheads, Boy Kill Boy, Placebo en, leuk voor reaguurder Evertweethet: Elf Power.

Evertweethet

Toegegeven, hard rock is altijd het stiefkind van de intelligentsia geweest, deze opsomming bevestigt dat andermaal. Terwijl er toch genoeg verhalen te vertellen zijn over die metalluitjes.

Elf Power, eens checken

Michiel

Ooit was er ook de band Elf. Met Ronnie James Dio en Craig Gruber (niet te verwarren met de latere taxidienst). Maar ja, hardrock, dus niet interessant voor Q.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).